Köpa solceller till villan

Det är många som drömmer om solceller på villan men tvekar eftersom det är mycket att sätta sig in i innan man investerar. Det rör sig om mycket pengar och man vill vara säker på att göra bästa val. Tekniken går framåt det gäller att hänga med på vad som är bra tekniska lösningar. Man vill heller inte vänta för länge och missa möjligheten till de stödpaket som staten erbjuder vid en investering.

Det är lätt att man drar ut onödigt länge på att ta ett beslut, processen drar ut på tiden av olika anledningar. Vi vill hjälpa dig på vägen med värdefull information som kan underlätta eller motivera dig att komma framåt.

Solceller på ett rött tegeltak.

Man ångrar aldrig beslutet att köpa solceller till huset

Ibland är det bara att göra det, det bästa sättet att skaffa sig fakta och att komma igång med projektet är att kontakta ett seriöst företag som har expertiskunskap och som tar hand om dig, ditt hem och din ekonomi på bästa sätt. Vill du veta mer om solceller pris och hur allt går till praktiskt finns firmor som Solsystem med stor erfarenhet redo att hjälpa till.

Fördelar med att investera i solceller

  • Ekonomi – el-priserna är nyckfulla och blir ofta dyra. Med egen försörjning från outtömlig solenergi sänker du dina kostnader rejält. Dessutom kan du sälja den el som du inte förbrukar själv och faktiskt få pengar från elbolagen. Att investera i solceller höjer också värdet på din fastighet.
  • Klimat – Alla är vi överens om att vi måste minska på användandet av fossila bränslen, men verkligheten är att det går långsamt med omställningen
  • Underhållsfritt – När systemet väl är på plats krävs inget underhåll. Produktionen sköter sig själv utan att du behöver sköta om något praktiskt.

Prisutvecklingen på solceller

Konkurrensen på solceller är stenhård just nu, vilket har lett till att tekniken har gått framåt den sista tiden medan priserna knappt har ökat. Just nu är dessutom de avdrag man kan göra för sin affär extremt generösa. Att passa på att installera solceller nu kommer aldrig att bli en dålig affär, det ser inte ut som om det går att få mer för pengarna än vad man får just nu.

Bidrag från regeringen på solceller

  • Solceller – skatteavdraget ligger idag på 15% för både installation och material på solceller och den anläggning som krävs.
  • Batteri – om du behöver batteri för att lagra el för att kunna distribuera elen bättre så är det 50% avdrag på material och arbete.
  • Laddstation – behöver du installera en laddbox till din elbil är det ett avdrag på 50% som gäller.

Avdraget är upp till 50 000kr/person och år och går att ansöka om i flera år, du behöver alltså inte bekosta hela anläggningen på en gång utan kan sprida ut installation och kostnad på flera år.

Orosmoment vid installation av solceller

En del oroar sig för att taket ska ta skada av installationen, men om man anlitar en professionell firma som lämna garanti på sitt arbete kan man vara trygg i att få ett bra resultat. Se till att ta in offerter från flera firmor, det också är viktigt att läsa på om vilka omdömen de har fått på externa sidor. Att de själva hänvisar till nöjda kunder är ingen garanti, dessa kunder kanske inte ens finns eller så kan de vara statister som gör egen vinst på att ge positiva omdömen.

Kontakta solcellsföretag och få mer fakta om din unika situation

Sätt igång och läs på, det finns gott om fakta och tveka inte att kontakta några företag som installerar solceller i ditt område och beskriv vad du är ute efter och vad du har för frågor kring en solcellsanläggning på din villa.